Maglesø

Trangen til at komme ud for at opleve eller se historiske steder opstod som en følge af den interesse for natur og historie, der var blevet vakt, større mobilitet og det større overskud til fritidsaktiviteter. Marie og Jens H. Jensen ansøgte i 1939 Kvanløse sogneråd om tilladelse til at drive restauration ved Maglesø uden udskænkning af stærke drikke, hvad sognerådet anbefalede. Efter Jens Jensen død drev Marie restaurationen videre, indtil sønnen Villy overtog den. Villy og hans kone Ebbe drev stedet i 43 år.

10409_w 10408w

 

Maglesø Traktørsted var et yndet udflugtsmål for mange familier; flere havde tradition for at lave deres årlige udflugt hertil. Her kunne de medbringe deres egen madkurv og købe drikkevarer. Der var også mulighed for en god vandretur, ned og rundt omkring Maglesø. Mange foreninger fra egnen og fra København arrangerede deres udflugt med en tur til traktørstedet, hvor der var bestilt kaffe med hjemmebagt kringle. Egnens unge mennesker brugte stedet til at mødes pinsemorgen og drikke morgenkaffe.

 

 

Aflæggeren, hvor kornet bliver lagt ved siden af maskinen, er ikke så avanceret som selvbinderen. Til gengæld er den nemmere at trække og også nemmere at håndtere på de stejle bakker ved Maglesø.

Her får Villy Jensen lov af sin far Jens H. Jensen til at køre. Jens H. Jensen havde et husmandssted ved Maglesø. På de stejle skrænter havde han korn og roer. Billedet er fra først i 1930’erne.