Arrangementer

rek7Husk det er gratis at deltage, kaffe og kage for et symbolsk beløb !

 

Arrangementer:

 

Vi håber du har haft en god sommer, varm har den i alletilfælde været. Nu skal vi i gang
med efterårs månederne, så kom ned og lun dig på arkivet med nogle gode foredrag. 

Mandag den 22. oktober 2018

Guld & Grønne Skove

Guld har til alle tider fascineret mennesket og gennem årtusinder, er der blevet tabt og ofret en stor mængde guld i det guldrige Vestsjælland. I flæng kan nævnes guldhalsringen fra Tissø, som er verdens største genstand af guld fra vikingetiden. Bronzealderfundene fra Boeslunde, som er det rigeste område på oldtidsguld i hele Danmark, og Slagelseskatten, som er Danmarks største skat fra middelalderen m.m. Med udgangspunkt i disse og andre fund fra Danmark og udlandet, vil foredraget præsentere mere guld end tilhørerne nogensinde har set og drømt om. Foredraget er krydret med sjove anekdoter og fakta om guld fra hele verden. På den baggrund er der stor risiko for at blive smittet med guldfeber ved foredraget. 

Foredragsholder Martin Pavón er cand. mag. i forhistorisk-, renæssance og middelalderarkæologi, og ansat i Museum Vestsjælland på Kalundborg Museum.

Sted og tid: Arkivet på Mejerigården, Undløse kl. 19:30


Mandag den 19. november 2018

Brorfelde Astronomiske Observatoriums historie


Op igennem 1930-erne og -40-erne blev det klart, at observa-tionsforholdene på observatoriet på Øster Vold ikke var optimale på grund af lysforurening og rystelser fra jernbanen og sporvogne. Der blev derfor arbejdet på at oprette et anneks-observatorium i mørke omgivelser i rimelig afstand fra København.

Observatoriet, der blev opført i Brorfelde, har i dets aktive tid bidraget væsentligt til den astronomiske erkendelse med bl.a. stjernernes bevægelser i Mælkevejen, stjernernes opbygning og udvikling samt opdagelse og fastlæggelse af adskillige asteroider.

Foredragsholder Hans Slotsbo vil fortælle om dette spændende sted i aftenens foredrag.

Sted og tid: Arkivet på Mejerigården, Undløse kl. 19:30