Expired: Arrangementer

rek7Husk det er gratis at deltage, kaffe og kage for et symbolsk beløb !

 

Arrangementer:

 


   
   

Tirsdag den 19. marts 2019

Med solen rundt og rundt i bronzealderens religion

Gennem vor bronzealders enestående billedverden kan vi få et godt indblik i forestillingerne om solens evige færd over himlens bue om dagen og gennem underverdenens mørke om natten. Vi følger solen og dens mytologiske hjælpere. Der er Solhesten, som vi møder på Solvognen; der er fisken, der trækker solen op om morgenen; der er slangen, som hjælper solen ned under horisonten om natten. Solskibet er også en vigtig ‘transportør’ af solen. Men Solskibet kan ikke sejle selv. Solskibet har et mandskab. Det er nok de dødes sjæle, som padler Solskibet frem over himlen og gennem underverdenen. Til slut skal vi høre om Egtvedpigen og hendes rejser. Måske hendes sidste rejse — i livet efter døden — foregik på Solskibet, hvor hun hjalp til med at padle?

Aftenens foredragsholder arkæolog, dr. phil., museumsinspektør ved Nationalmuseet Flemming Kaul vil tage os med til dette spændende univers.

Sted og tid: Arkivet på Mejerigården, Undløse kl. 19:30

Onsdag den 24. april 2019

På rundtur i det gamle Tornved

Inge-Lis Madsen, arkivar i Jyderup og Tølløse Lokalarkiv, tager os med på en rundtur i det gamle Tornved. Foredraget bliver – ved hjælp af gamle postkort – en guidet tur gennem såvel det åbne land som små og store bysamfund i det, der indtil 2007 udgjorde Tornved Kommune, dvs. Jyderup, Holmstrup, Skamstrup, Frydendal, Mørkøv og Stigs Bjergby sogne. Undervejs vil der blive vist en masse billeder af veje, stræder og bygninger samt fortalt historierne bag.

Sted og tid: Arkivet på Mejerigården, Undløse kl. 19:30